Stop de vierde aanvliegroute Schiphol!

Faciliteer de groei van de luchthaven niet. Zeg nee tegen de vierde route over de provincies Gelderland, Utrecht en Noord-Holland en zeg ja op krimp van Schiphol.

Aanvullende informatie: Mocht op locatie komen een uitdaging voor je zijn of kom je van verder, volg dan de live stream via onderstaande link.

Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat wil een vierde aanvliegroute voor passagiers- en vrachttoestellen over de provincies Gelderland en Utrecht richting Schiphol aanleggen. Het idee is dat de vluchten zich concentreren op een nog te bepalen denkbeeldig punt in de lucht op zo’n 70 km afstand van Schiphol. Op dat punt vliegen ze op ca. 2100-2300 meter hoogte en vanaf daar wordt daling verder ingezet.

Bewoners op en naast de route zullen flink last krijgen van deze extra vliegtuigen; er komen veel vliegtuigen te vliegen en laag. Aan het naderingspunt is een ovaalvormig wachtgebied verbonden. Hier zal rondjes worden gevlogen als Schiphol te druk is of als er problemen zijn.

Stop,

Per dag 120* vliegtuigen extra?! En met de groeiambitie van Schiphol veel meer.

Laag vliegend verkeer.

Elke 7-8* minuten een vliegtuig.

Nacht- en vrachtvluchten.

Rondjes vliegen in een wachtgebied.

Invloed van geluid en ultrafijnstof op de gezondheid.

Negatieve gevolgen voor de natuur en de recreatiesector in het gebied.

*) Berekend op basis van 440.000 vliegbewegingen per jaar.

Lees Verder op >> stop4delaagvliegroute (stop4deroute.nl)

Recente Nieuwsberichten

Debatten in zicht – 08-03-2023

Drukbezocht debat in cultuurhuis Doorn van gemeente Utrechtse Heuvelrug. Roy Luca loud and clear aanwezig om ‘onze’ standpunten uit te dragen. Het groene verkiezingsdebat is door Lenie (1e

Lees verder »

Contact

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Bedankt voor uw steun en vertrouwen

U26 Gemeenten wil iedereen die tijdens de provinciale staten verkiezingen 2023 op U26 Gemeenten gestemd heeft hartelijk danken voor hun steun en vertrouwen.