Verkiezingen: Zeist regelt vervoer voor mensen met een visuele beperking

Gemeente Zeist regelt op 15 maart, de dag van de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen, vervoer voor blinden en slechtzienden.

“Door geplande stakingen in het streekvervoer kunnen mensen met een beperking of handicap die afhankelijk zijn van stemhulpen niet of moeilijk stemmen. Wij regelen vervoer voor deze groep mensen zodat ze toch kunnen stemmen”. Dat laat de gemeente weten. Van tevoren bellen is wel noodzakelijk.

Zeist is één van de 95 gemeenten in Nederland waar mensen met een visuele beperking, zelfstandig hun stem kunnen uitbrengen met een stemmal en een soundbox met een gesproken kieslijst. Dit kan bij het stembureau in Hotel Theater Figi.

Bellen
Mocht op verkiezingsdag de staking doorgaan, dan kunnen inwoners die gebruik willen maken van deze vervoersdienst, maandag 13 of dinsdag 14 maart bellen met telefoonnummer 14 030 (bereikbaar tussen 9.00 en 13.00 uur).

Bron: Slotstad.nl
Foto: Pexels – Mart Production

Recente Nieuwsberichten

Debatten in zicht – 08-03-2023

Drukbezocht debat in cultuurhuis Doorn van gemeente Utrechtse Heuvelrug. Roy Luca loud and clear aanwezig om ‘onze’ standpunten uit te dragen. Het groene verkiezingsdebat is door Lenie (1e

Lees verder »

Contact

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Bedankt voor uw steun en vertrouwen

U26 Gemeenten wil iedereen die tijdens de provinciale staten verkiezingen 2023 op U26 Gemeenten gestemd heeft hartelijk danken voor hun steun en vertrouwen.